Dacia noastra
Latest topics
» This world lacks moral integrity...
Tue Dec 11, 2018 9:28 am by Athena*

» Why are the poor, stupid people so loud and dirty?!
Fri Jun 22, 2018 12:37 am by Athena*

» Pseudo- spiritual masters, pseudo-notions, stupidity is everywhere! Only the wisest and stupidest of men never change.'"~ 孔夫子/ Kong Fu Zi ]
Fri Apr 13, 2018 6:22 am by Athena*

» EDM festivals - Nighclubs - drugs and alcohol !●'WHO CONTROLS THE CHILDREN, CONTROLS THE FUTURE.' ~ Strugatsky brothers ●'A NIGHTCLUB IS STEREOTYPICALLY THE MOST DISHONEST BUSINESS THAT YOU CAN GET AT TO ... '
Sat Feb 10, 2018 11:29 am by Athena*

» Legendarul comisar Eugen ALIMĂNESCU
Thu Oct 19, 2017 5:46 pm by Athena*

» ADVERSE EFFECTS OF MARIJUANA /Marijuana use: neuroscience perspective /Marijuana: Current Concepts/Cannabis: a controversial 21st-century drug of antiquity /How addiction hijacks the brain ( Harvard Medical School )  /Addiction and Brain Reward...
Sun Jul 16, 2017 12:10 pm by Athena*

» I wouldn't dare to imagine this world without the Law Enforcers /Superheroes
Sun Jul 16, 2017 12:02 pm by Athena*

» The Art Of War : 'Bread and circus' in an extremely dirty, noisy , highly polluted city !Bucharest the city of misery and degradation, a reflection of an uncivilized society!
Sat Jul 15, 2017 12:57 pm by Athena*

» Probability and Predictors of Transition from Abuse to Dependence on Alcohol, Cannabis, and Cocaine: Results from the National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions
Tue Jul 04, 2017 5:45 pm by Athena*

Keywords

Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Pastrati adresa Dacia noastra pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of Dacia noastra on your social bookmarking website


,,ENERGIA SI VIATA" - ELECTROMAGNETISMUL BIOCAMPURILOR

Go down

,,ENERGIA SI VIATA" - ELECTROMAGNETISMUL BIOCAMPURILOR

Post by Athena* on Fri Sep 25, 2009 12:28 pm

,,Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan a devenit cunoscut publicului larg, indeosebi dupa publicarea in 1981 a primei editii a cartii, INTELIGENTA MATERIEI, devenita imediat best-seller.
Un impresionant volum de informatii, extras din principalele domenii ale cunoasterii, este admirabil sintetizat intr-o opera unitara, usor accesibila, scrisa intr-un stil limpede si atragator.
Drumul materiei de la prima unda de lumina pana in clipa in care prin creierul uman se poate constientiza pe sine - acesta este continutul cartii INTELIGENTA MATERIEI.

,,Capitolul III --- ENERGIA SI VIATA

FIZICA VIULUI

BIOCAMPURI Cercetarile actuale tind sa aduca in atentia lumii stiintifice un aspect inca putin explorat --- structura energetica a materiei vii.
Toate corpurile a caror temperatura se situeaza deasupra lui zero absolut emit radiatii electromagnetice de frecventa si lungimi de unda care le sunt proprii. Conform fizicii cuantice, toate particulele fundamentale ale materiei se afla intr-o continua miscare ondulatorie. MATERIA INSEAMNA VIBRATIE, ne spune Max Planck. Notiunea de camp energetic - aflat intr-o continua pulsatie sau vibratie, prezent la nivelul intregii materii in Univers - este esentiala, dupa cum vom vedea, pentru intelegerea transferului de informatie atat intre organismele vii, cat si intre acestea si mediul ambiant si cosmic. Informatia, in ultima instanta, este redusa tot la o vibratie, la perceperea unui camp energetic modulat in unde cu anumiti parametri. Schimbul de informatie poate fi inteles in acest mod ca o interferenta de vibratii, de unde sau de campuri energetice variabile.
Daca urmarim formarea acestor campuri la fiecare nivel de organizare al unui sistem viu, vom constata ca fiecare camp electromagnetic reprezinta o insumare a mai multor campuri energetice apartinand elementelor structurale componente. Moleculele insumeaza sarcinile electrice ale atomilor. Celula va insuma energia de camp a moleculelor din structura sa si din aproape in aproape ajungem la un camp energetic complex, specific fiecarui organism viu. Cu alte cuvinte, organismul uman ca intreg, ca si plantele si celelalte vietuitoare, emit radiatii electromagnetice, in jurul fiecarui sistem viu existand un camp energetic propriu care il inconjoara ca o anvelopa. Apartinand sistemelor vii, acestea au fost numite de catre Gurvici CAMPURI BIOLOGICE sau, mai simplu BIOCAMPURI.
Intre elementele componente ale unui biocamp se stabilesc relatii complexe care exprima starea noastra energetica sau functionala. Valorile maxime si minime ale biocampului sunt in directa relatie cu performantele noastre fizice si psihice.
Fiecare organism, avand o structura particulara, va avea si un camp energetic specific cu parametri proprii, care-l disting de celelalte fiinte intocmai ca si amprentele.

INTERFERENTE DE CAMPURI
Intrucat functionarea tuturor organismelor vii presupune un consum de energie si un schimb de informatie, ea va fi influentata de toti factorii energetici si informationali cu care interactioneaza. Gratie lucrarilor lui Northrop si Brurr, Lund, Ravitz, Gurvici
s.a., se stie ca amplitudinea campului nostru energetic o urmeaza exact pe aceea a ritmurilor fiziologice, pentru ca energia viului este expresia fiziologiei sale. INFLUENTELE FAVIRABILE sau NOCIVE ale MEDIULUI AMBIANT si COSMIC se VOR REFLECTA FIDEL IN EVOLUTIA BIOCAMPULUI. Determinarea biocampului prin diferite tehnici, aflate astazi in plina dezvoltare, permite sa largeasca aria investigatiilor biologice in domenii inca greu accesibile prin mijloacele de care dispunem. Mai mult chiar, intr-o serie de afectiuni petrecandu-se mai intai o confruntare de campuri energetice, o interferenta a lor, primele modificari patologice vor aparea la acest nivel. Functionalul precede in acest caz lezionalul. Intelegem vulnerabilitatea exprimarii si de aceea vom recurge la un exemplu. Cand un microorganism invadeaza un organism, la nivelul celulelor-gazda se va petrece mai intai o interferenta de campuri energetice. Adversarul a carui camp energetic este mai puternic va fi invingator. Daca inving celulele organismelor invadate, germenii vor fi distrusi, iar daca celule sunt invinse,
urmeaza o a doua faza, aceea a modificarilor organice cu simptomatologia specifica bolii. Cand boala s-a declansat, organismul era de mult in ,,razboi", adica invadat. Un alt exemplu de interferenta energetica cu consecinte patologice ulterioare il constituie aparitia accidentelor cardiovasculare in timpul eruptiilor solare. Se cunoaste din studiile statistice ale morbiditatii ca aceste accidente au o frecventa mai crescuta din 11 in 11 ani, cand au loc eruptii solare intense.
In timpul unei eruptii solare ce a avut loc intre 7-11 iulie 1974, al carei parametri de maximum si de minimum ne erau cunoscuti, am efectuat masuratori ale conductibilitatii electrice in puncte cutanate corespunzatoare cordului si unor functii ale sistemului nervos, structuri indicate de datele statistice medicale a fi cel mai mult afectate in aceste momente. In zilele de activitate solara maxima, curba conductibilitatii electrice aparea net modificata, indicand prin aceasta o solicitare intensa din partea inimii si a sistemului nervos.
Intensitatea activitatii solare este urmata de emiterea unor cantitati mari de radiatii electromagnetice, care se face simtita si in atmosfera terestra. Aceasta radiatie interfereaza cu campul energetic al organismului, care, la randul sau, este tot o radiatie energetica. De aici incidenta crescuta a accidentelor vasculare, a tulburarilor psihice. Este evident ca in cazul unui infarct miocardic aparut in aceste imprejurari, prima modificare a fost de ordin informational energetic. Fara indoiala ca nu la fel se intampla cu imbolnavirea ca urmare a unui traumatism fizic, cum ar fi, de pilda, lovirea cu un corp contondent sau impactul cu un corp dur intr-un accident de circulatie, dar vom asista la acelasi ,,razboi al undelor" intr-un stres psihic. Modificarile campului energetic care preced aparitia unei boli pot fi sesizate prin procedee speciale de inregistrare sau, foarte rar, dar nu imposibil, cum se crede, pot fi observate chiar de catre unii subiecti inzestrati natural cu posibilitati de decodificare a unor astfel de informatii."

Va urma ...
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

ENERGIA SI VIATA . ,,ELECTROMAGNETISMUL BIOCAMPURILOR"

Post by Athena* on Mon Dec 14, 2009 11:35 am

***IMAGERIA MENTALA POZITIVA***
[Numita de ezoteristi ,,Magia Alba" (tehnica PSIHOTRONICA) ]


http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/imageria-mentala-pozitiva-t366.htm

***FENOMENE PSIHICE (TELEPATIA) *
ARGUMENTE DE ORDIN BIOFIZIC * INTELIGENTA MATERIEI*

http://dacia.forumz.ro/diverse-f8/fenomene-psihice-telepatia-argumente-de-ordin-biofizic-inteligenta-materiei-t367.htm
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: ,,ENERGIA SI VIATA" - ELECTROMAGNETISMUL BIOCAMPURILOR

Post by Athena* on Mon Jul 05, 2010 1:01 pm


_________________
Nimic nu este mai presus de Adevar!
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: ,,ENERGIA SI VIATA" - ELECTROMAGNETISMUL BIOCAMPURILOR

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum