Dacia noastra
Latest topics
» This world lacks moral integrity...
Tue Dec 11, 2018 9:28 am by Athena*

» Why are the poor, stupid people so loud and dirty?!
Fri Jun 22, 2018 12:37 am by Athena*

» Pseudo- spiritual masters, pseudo-notions, stupidity is everywhere! Only the wisest and stupidest of men never change.'"~ 孔夫子/ Kong Fu Zi ]
Fri Apr 13, 2018 6:22 am by Athena*

» EDM festivals - Nighclubs - drugs and alcohol !●'WHO CONTROLS THE CHILDREN, CONTROLS THE FUTURE.' ~ Strugatsky brothers ●'A NIGHTCLUB IS STEREOTYPICALLY THE MOST DISHONEST BUSINESS THAT YOU CAN GET AT TO ... '
Sat Feb 10, 2018 11:29 am by Athena*

» Legendarul comisar Eugen ALIMĂNESCU
Thu Oct 19, 2017 5:46 pm by Athena*

» ADVERSE EFFECTS OF MARIJUANA /Marijuana use: neuroscience perspective /Marijuana: Current Concepts/Cannabis: a controversial 21st-century drug of antiquity /How addiction hijacks the brain ( Harvard Medical School )  /Addiction and Brain Reward...
Sun Jul 16, 2017 12:10 pm by Athena*

» I wouldn't dare to imagine this world without the Law Enforcers /Superheroes
Sun Jul 16, 2017 12:02 pm by Athena*

» The Art Of War : 'Bread and circus' in an extremely dirty, noisy , highly polluted city !Bucharest the city of misery and degradation, a reflection of an uncivilized society!
Sat Jul 15, 2017 12:57 pm by Athena*

» Probability and Predictors of Transition from Abuse to Dependence on Alcohol, Cannabis, and Cocaine: Results from the National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions
Tue Jul 04, 2017 5:45 pm by Athena*

Keywords

Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Pastrati adresa Dacia noastra pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of Dacia noastra on your social bookmarking website


Ce este KARMA?

Go down

Ce este KARMA?

Post by Athena* on Mon Aug 10, 2009 9:12 pm

Din punct de vedere hermetic, karma este o lege eterna, sub anumite aspecte la fel ca principiul akasic ( http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/akasa-sau-principiul-eteric-t306.htm ), ESTE LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI. Fiecare cauza da nastere unui efect corespunzator. Aceasta lege functioneaza peste tot, ca cea mai sublima regula. Orice actiune are in spate o cauza sau este urmata de un rezultat. Deci nu vom accepta karma doar ca o regula pentru actiunile noastre bune, ca in filosofia orientala, ci cu implicatii mult mai profunde. Instinctiv, multi oameni au sentimentul ca ceva bun aduce doar rezultate bune si orice rau se termina tot cu rau, intocmai ca in proverbul ,,ce semeni aceia vei culege". Fiecare este obligat sa cunoasca aceasta lege si sa o respecte. Aceasta lege a cauzei si efectului guverneaza deasemenea si principiile elementelor. Acest principiu este clar oricarui om rezonabil. Acestei legi ale cauzei si efectului se supune si legea evolutiei sau a dezvoltarii. Astfel, evolutia este un aspect al legii karmei.
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: Ce este KARMA?

Post by kesarion on Tue Aug 11, 2009 6:11 pm

Din acest pounct de vedere,sunt de acord cu tine(karma ca lege a cauzei si efectului),dar te intreb,are de-a face aceasta lege cu reincarnarea?(sau,altfel formulat,tu crezi in reincarnare?)Simai departe,daca eu stau intr-o pasivitate contemplativa,fiind ca ma tem sa-ncerc sa ma cunosc pe mine insumi,care fa fi efectul?

kesarion

Numarul mesajelor : 4
Varsta : 60
Localizare : DACIA
Reputatie : 4
Data de inscriere : 2009-04-25

Dragonul
Medicina: primul forum

http://kesarion.wordpress.com

Back to top Go down

Ce este KARMA?

Post by Athena* on Thu Aug 13, 2009 11:40 am

Am putea intelege CE ESTE KARMA, daca am aplica LEGEA ANALOGIEI
( PRINCIPIUL ANALOGIEI dupa Immanuel Kant: ,,Experienta nu este posibila dacat prin reprezentarea unei legaturi necesare a perceptiilor") cu referire la METAFIZICA (Analitica principiilor) si FIZICA. Astfel, putem lua in consideratie urmatoarele principii si presupozitii fizice:

1) ,,Toate fenomenele sunt supuse a priori, in ce priveste existenta lor, unor reguli care determina raportul dintre ele intr-un timp. ( Kant)

2)PRINCIPIUL SUCCESIUNII IN TIMP DUPA LEGEA CAUZALITATII:
,,Toate schimbarile au loc dupa legea legaturii dintre cauza si efect." (Alfred North Whitehead din cartea ,,Nature and Life" - Natura si Viata)

3)PRESUPOZITIE ABSOLUTA A FIZICII evidentiata de catre Kant:
,,Toate evenimentele au cauze, iar acestea pot fi diferite"

4)Isaac Newton, spre exemplu, considera ca: ,,Unele miscari au cauze, pe cand altele (miscarile "libere") nu au cauze, ci se produc in virtutea unor legi (conform Corelarelor la cea de-a treia lege expusa in Principia Mathematica)"

5)PRINCIPUL AL III- lea AL MECANICII NEWTONIENE:
,,Cand un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta (numita forta de actiune) cel de-al doilea corp actioneaza si el asupra primului cu o forta (numita forta de reactiune) de aceeasi marime si de aceeasi directie, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut si sub numele de PRINCIPIUL ACTIUNII si REACTIUNII".

Iar acum, o alta analogie pe aceasta tema, pe care nu ma pot abtine sa nu o amintesc, este ceea ce spunea marele nostru geniu national, poet si vizionar MIHAI EMINESCU:
,,VIITORUL SI PREZENTUL SUNT ALE FILEI DOUA FETE"!!!!

si

C. G. Jung :
,,What happens to a person is characteristic of him. He represents a pattern and all the pieces fit. One by one, as his life proceeds, they fall into place according to some pre-destined design."
(Ceea ce i se intampla unei persoane ii este caracteristic ei. Ea reprezinta un sablon si toate piesele (componente) se incadreaza. Pe masura ce viata decurge, (piesele) se aseaza la locul lor precum unui model pre-destinat.)
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Ce este Karma?

Post by Athena* on Thu Aug 13, 2009 12:49 pm

Ca o concluzie a celor deja expuse, voi cita pe licentiatul in psihologie, astrologie, metode de psihoterapie si vindecare ,practicant inca din anul 1970, Stephen Arroyo:

,,Cuvantul "karma" este utilizat in multe feluri de ocultisi, astrologi si altii, ce sunt preocupati cu si de, legile universale ce ne ghideaza viata, considerand relatia astrologiei cu karma, termen a carui semnificatie trebuie explicata. Acest termen, se refera de fapt la legea universala a cauzei si efectului, identica cu ideea biblica: ,, vei culege ce ai semanat" . [...] Singura difernta dintre legea universala a karmei si legea fizica mondena a cauzei si efectului, este scopul existentei pe care fiecare o imbratiseaza. Legea karmei, presupune ca viata este o experienta continuua, in nici-un caz limitata doar de o singura incarnare in lumea materiala. Legea universala a karmei, apoi, poate fi vazuta, ca pe o cale de a obtine si mentine ECHILIBRUL si JUSTITIA UNIVERSALA. Este, de fapt, una dintre cele mai simple, atotcuprinzatoare lege a vietii. Este inseparabila de ceea ce unii au numit "legea oportunitatii" --- adica o lege universala care ne aseaza pe fiecare dintre noi, in conditiile care ne vor da lectiile spirituale specifice nevoilor noastre, pentru a devenii asemanatori lui Dumnezeu.
Conceptul karmei este bazat pe fenomenul polaritatii prin care universul mentine starea de echilibru. Acesta nu este, ca sa zic asa, in stare de inertie, ci un echilibru dinamic, in schimbare constanta."
,
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Ce este KARMA?

Post by Athena* on Sat Aug 22, 2009 4:11 pm

Citat textual din cartea ,,MANUAL --- DE ASTROLOGIE SI NU NUMAI ..." de Gabriel Mihailovici:

KARMA= ANSAMBLUL GANDURILOR, IDEILOR, VORBELOR, FAPTELOR, TOT CEEA CE POATE DEFINI INDIVIDUALITATEA UNUI SPIRIT LIBER (liber sau incarnat) DE-A LUNGUL MULTIPLELOR SUCCESIUNI VIATA SPIRITUALA --- VIATA TERESTRA.
Este indicele --- bilant al tuturor acumularilor realizate ca spirit liber si incarnat de un individ; trecutul evolutiv individual ce reflecta modul cum au fost insusite lectiile de viata specifice fiecarui eveniment existential. KARMA ESTE ELEMENTUL FUNDAMENTAL SI INCIPIENT REPREZENTAND BAZA SPIRITUALA DE ALCATUIRE A UNUI NOU PLAN DE VIATA (terestra) pentru un individ. Acest plan este bazat pe principiul continuitatii eforturilor depuse pentru cresterea complexa a nivelului de evolutie. KARMA, indica nivelul de evolutie atins de individ (inclusiv Liberul Arbitru obtinut) pe baza urmatoarelor criterii: CONSTIENTIZAREA PROPRIULUI EU (INFERIOR SI SUPERIOR); REDESCOPERIREA PROPRIEI INDIVIDUALITATI; STAPANIREA INSTINCTELOR (ENERGIEI CARNALE); DETASAREA DE MATERIALITATEA LUMII PAMANTENE PRIN INTELEGEREA SUPERIOARA A REALITATII.


Alte informatii cu privire la tema abordata, pot fi lecturate la:

http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/astrologie-chiron-element-karmic-t286.htm

http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/moartea-fizica-transmigrarea-sufletului-si-incarnarea-t232.htm
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

CE ESTE KARMA ?

Post by Athena* on Tue Nov 10, 2009 12:02 pm

,,OAMENII ISI ATRAG NECAZURILE PRIN PROPRIA SI LIBERA LOR ALEGERE" - Pitagora


Toate relele acestei vieti ne vin din felul gresit in care ne-am FOLOSIT VOINTA IN VIETILE PRECEDENTE.
,,Vietile se insiruie dar nu se impreuneaza, ci se inlantuie dupa o logica nemiloasa. Daca fiecare dintre ele isi are propria sa lege si soarta ei speciala, urmarea lor este guvernata de o lege generala care ar putea fi numita CONSECINTA VIETILOR. Dupa aceasta lege, actiunile dintr-o viata isi au consecinta fatala in viata urmatoare. Nu numai omul va renaste cu instinctele si facultatile pe care le-a
dezvoltat in precedenta incarnare, ci chiar modul sau de existenta va fi determinat in mare parte de buna sau reaua intrebuintare pe care a dat-o libertatii sale in viata precedenta. NU EXISTA GAND, NU EXISTA CUVANT, NU EXISTA FAPTA CARE SA NU AIBA ECOU IN VESNICIE, spune un vechi proverb. Dupa doctrina ezoterica, acest proverb se aplica intocmai de la o viata la alta. Pentru Pitagora, nedreptatile aparente ale destinului: infirmitatile, necazurile, loviturile soartei, nefericirile de orice fel isi au explicatia in faptul ca fiecare existenta reprezinta rasplata sau pedeapsa precedentei. O VIATA TICALOASA DA NASTERE UNEI VIETI DE ISPASIRE; O VIATA IMPERFECTA, UNEI VIETI DE INCERCARI.
O VIATA BUNA DETERMINA O MISIUNE; O VIATA SUPERIOARA, O MISIUNE CREATOARE. Sanctiunea morala care se aplica cu o aparenta imperfectiune din perspectiva unei singure vieti, se aplica asadar cu o perfectiune admirabila si cu o dreptate riguroasa in seria de vieti. In aceasta serie POATE EXISTA PROGRES SPRE SPIRITUALITATE SI SPRE INTELIGENTA, DUPA CUM POATE EXISTA REGRES SPRE ANIMALITATE SI SPRE MATERIE.
***** Pe masura ce sufletul urca in grad, sporeste implicarea sa in alegerea incarnarilor sale.*****
*****Sufletului inferior, incarnarea ii este impusa;*****
*****sufletul mijlociu si-o alege dintre cele care ii sunt oferite;*****
*****SUFLETUL SUPERIOR, CARE ISI IMPUNE O ANUMITA MISIUNE, O ALEGE PRIN SACRIFICIU" (Schure, Les grands inities).

http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/vei-mai-sti-ca-oamenii-isi-atrag-relele-prin-propria-si-libera-alegere-pitagora-t343.htm
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

CE ESTE KARMA?

Post by Athena* on Thu Nov 12, 2009 7:29 am

avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: Ce este KARMA?

Post by Athena* on Thu Nov 19, 2009 10:03 am

Buddha spunea: ,,Actiunile mele sunt ceea ce posed, sunt mostenirea mea, este pantecul care ma poarta, sunt familia mea si refugiul meu."


IMAGERIA  MENTALA  POZITIVA (INTELIGENTA  MATERIEI)
http://dacia.forumz.ro/ezoterism-f6/imageria-mentala-pozitiva-inteligenta-materiei-t366.htm
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: Ce este KARMA?

Post by Athena* on Tue Jan 26, 2010 12:24 pm

avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 320
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

Re: Ce este KARMA?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum